W trosce o Państwa bezpieczeństwo i zgodnie z aktualnym Rozporządzeniem Rady Ministrów, posiłki serwujemy wg. wytycznych w nim zawartym.
Restauracja Zielona
Serdecznie zapraszamy do hotelowej restauracji, która w klasycznej formie mieści do 120 osób. Swoją nazwę zawdzięcza bezpośredniemu sąsiedztwu lasu świerkowego i przepięknemu widokowi na góry. Serwujemy tu najlepsze dania kuchni polskiej pobudzające jednocześnie zmysły wzroku i smaku. Niespotykane połączenie drewna i ceramiki polskiej – 10 prostokątnych, charakterystycznych filarów, wyłożonych płytkami ceramicznymi w gamie niebiesko-seledynowej, wykonanymi w Spółdzielni „Kamionka” w Łysej Górze – tworzy oryginalny wystrój z minionej epoki i pozwala przenieść się w czasie. Górujące nad głową szklane żyrandole nawiązują swoją stylistyką do sztuki włoskiej.
Śniadania w formie bufetu podajemy w godzinach 8.00 – 10.00
Goście wypoczywający w Hotelu Tatry mogą rozkoszować się starannie przygotowanym bufetem śniadaniowym, który składa się z różnorodnych produktów: od zimnej płyty pełnej wędlin, ryb, serów zwykłych i regionalnych, sałatek, aż po wybór dań ciepłych. Turystom preferującym lekkie i pełnowartościowe śniadanie proponujemy płatki śniadaniowe z jogurtem lub mlekiem, świeże warzywa i owoce.
Obiady serwujemy w godzinach: 13.00 - 15.00
Codziennie zmieniane menu, przygotowane głównie dla rodzin z dziećmi.
Obiadokolacje i kolacje serwujemy w godzinach: 17.00 – 19.00
Specjalizujemy się w tradycyjnej kuchni polskiej. Typowy obiad składa się z zupy, dania głównego oraz deseru. Kolacja to zazwyczaj gołąbki, naleśniki, pierogi lub bogracz. Obiadokolacja to obiad wzbogacony o przystawkę oraz kawę lub herbatę.